Sekel uppdatering

Vi håller på med ett riktigt bra medlemsregister i vårt redovisningsprogram och det kommer att vara klart under vårkanten. Vi kan inte vänta på att det ska bli klart utangår nu ut och hoppas att du vill vara medlem 2021. Som medlem kan du medverka och stötta Sekelskiftesdagarna. Medlemsavgiften är 200:- och betalas lättast in via vårt swishnummer 1236328629. Det går också bra på vårt bg695-8813.

Som tidigare nämnt har vår förening skapat en jubileumsbok. Den är fortfarande tillgänglig. Du har möjligheten att köpa en eller flera böcker för 200:-/st. Skicka ett sms till Linnea Johansson via 072-1958107, så hjälper hon till med att du får en bok.

Vad hände 2020 för Sekelskiftesdagarna?
Covid-19 slog till med kraft sommaren 2020. Vi fick inget tillstånd att göra våra dagar så som vi brukar. Men Kungälvs Kommun sa till oss, att nu ger ni ungdomarna sommarjobb och sänd uppträdanden och konserter via sociala nätet. Sommarjobben ska genomföras.Sagt och gjort vi genomförde ett 40-tal uppträdanden som finns på vår hemsida att titta på.Vi hade en klädutställning. En sånguppvisning i Paradisparken inför delar av Svenska 1800-tals föreningen som besökte dagarna för att titta på om de skulle förlägga sin årliga sammankomst i Marstrand. Och det ska man, så 2021 kommer sekelskiftesproffsen att gästa oss. Det ska bli spännande. Vi stuvade om i vår budget rejält och beslöt på att satsa resurser på att uppdatera våra kläder, kläderna är nu ännu mer historiskt korrekta.

Inför sommaren 2021 hoppas vi verkligen att vi får ha tillställningar som våra dagar igen. De signaler vi får är positiva.Temat för årets Sekelskiftesdagar är ”Barnens Sekelskifte”.Hur var det att vara barn 1890, hur var skolan, hur lekte man, barnarbete osv.

Hoppas vi syns i år 6-8 augusti på Marstrands kajer!Wordpress av Wallmander & CO